fbpx

Tags : приклучени

40 домаќинства ќе се приклучат на фекалната канализација во урбан

Деновиве во тек се градежни активности за изградба на фекална канализација за потребите на граѓаните од урбан блок 41, во должина од 1.130 метри на која ќе бидат приклучени 40 домаќинства. Покрај тоа , во тек е и уредување на каналот за атмосферски води, на потегот од крајот на ул. „Крушевска Република“ кон реката Тркања. […]