fbpx

Tags : проект Иловица-Штука

Патот до одговорно рударство и одржливост на проектот „Иловица-Штука“

Колумна на м-р Митко Лиговски дипл. инг. геолог, главен геолог во Еуромакс Ресоурсес ДОО Комерцијална ПР Објава Ние геолозите знаеме колку труд и енергија е потребно да се вложи за една минерална појава да се развие во наоѓалиште и да добие третман на иден рударски проект. Се разбира, не секогаш истражувањата ги даваат очекуваните резултати, […]

НИКОЛАС ТРЕАНД, ПРЕТСЕДАТЕЛ И ИЗВРШЕН ДИРЕКТОР ВО БОРДОТ НА ДИРЕКТОРИ

Комерцијална ПР објава И оваа година, Г-дин. Николас Треанд, Претседател и Извршен Директор на Бордот на Еуромакс Ресоурцес, даде свое видување за перспективите на Проектот Иловица-Штука и спремноста на Еуромакс Ресоурцес и Трафигура Групацијата, најголемиот долгогодишен акционер, да се продолжи посветено се до негово целосно реализирање. Во интервјуто дадено за годишното издание на „The Economist“, […]