fbpx

Tags : протокол

ФФМ со нов протокол за поголемо присуство на новинари на

На барање на Секцијата на спортски новинари при Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) за обезбедување на непречено присуство на новинари за време на спортски натпревари, Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ) се обрати до ЗНМ со известување дека е подготвен нов протокол. За ЗНМ, во формален допис Генералниот секретар на ФФМ, Филип Поповски, извести: „поради фактот […]

Кафулињата ќе служат гости и во внатрешниот дел, но не

Минатата недела на угостителскиот објект им беше прдолжено работното време до полноќ во работни денови и до 1 часот после полноќ за време на викенд.Протоколите кои беа донесени за работењето на терасите ќе важат и затворениот дел од локалите. Вработените во угостителскиот објект кои послужуваат задолжително носат заштитни маски и зачестено одржуваат  хигиена на раце, […]