fbpx

Tags : прскање комарци

Трето прскање против возрасни комарци и ларвицидна дезинсекција

Се известуваат граѓаните од Југоисточниот плански регион дека согласно направениот план на активности за третото прскање против возрасни комарци и ларвицидна дезинсекција, истото ќе се изврши во текот на наредните денови со следниот распоред: Општина Василево На 09.08.2023 година (среда),  со почеток во 18.00 часот,ќе се изврши прскање против возрасни комарци и На 10.08.2023 година […]

На 5,6 и 7 јуни прскање против комарци во Југоистокот

Се известуваат граѓаните од општините во Југоисточниот регион, дека на 5, 6 и 07 jуни 2023 година, во раните утрински часови  и во текот на пладневните часови ќе се врши теристичка и ларвицидна дезинсекција со следниот распоред: На 05.06.2023 (Понеделник), во општините Валандово, Дојран, Гевгелија; На 06.06.2023  (Вторник), во општините Струмица, Босилово, Ново Село, Радовиш […]

Второ прскање против комарци во Југоистокот од 7 до 9

Се известуваат сите граѓани на десетте општини во Југоисточниот плански регион, дека второто прскање против возрасни комарци ќе се изврши во период од 7 до 9 јули 2021 година, со следниот распоред: На 07.07.2021 година (среда), во период од 20 до 04 часот во општините Радовиш и Конче. На 08.07.2021 година (четврток), во период од […]

Идната недела почнува третирањето против комарци во Југоистокот

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во соработка со десетте општини од регионот започнува со активности за третирање против ларвицидна и возрасна форма на комарци по земјен пат. Предвидени се две третирања за ларвициди и три третирања против возрасни комарци на територијата на Југоисточниот регион со вкупна површина од 5.376 ха. Се известуваат сите […]