fbpx

Tags : пукната

Пукната главна водоводна цевка ја остави Општина Босилово без вода

-За жал, синоќа пукна главната водоводна цева која носи вода од браната “Иловица” до филтер станицата „Иловица“. Се работи за дефект со кој се спречува дотур на вода до филтер станицата кој е во надлежност на АД Водостопанство “Струмичко Поле” Струмица, објави градоначалникот на Босилово, Ристо Манчев. Екипи од “Струмичко Поле” со помош на вработените […]