fbpx

Tags : реконструира

Ќе се реконструира кино салата во Валандово

-Денес, со Министерството за култура го потпишавме договорот за реконструкција на кино салата во Валандово, како еден од најважните објекти за културниот живот на локалната заедница, објави градоначалникот Перо Костадинов. -Реконструкцијата ќе опфаќа: поставување на нова кровна конструкција, фасада, плафон, комплетна промена на столаријата, молеро фарбачки работи во внатрешноста, нов под во салата, под со […]

Со 20 милиони денари се реконструира патот од Радовиш до

Министерот Благој Бочварски, пратеникот Коле Чаракчиев и директорот на ЈП за одржување на магистрални и регионални патишта Костадин Ацевски, денеска извршија увид во рехабилитација на регионалниот пат од Радовиш до Воиславци.  “ Градежната механизација е насекаде низ државата. И покрај надворешната криза која влијае и кај нас врз градежништвото, со сите сили се обидуваме да […]