fbpx

Tags : СЕЕМ И ЗНМ

ЗНМ и СЕММ: Апелираме на крајна внимателност и етички баланс

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Советот на честа при ЗНМ и Советот за Етика во медиумите (СЕММ), како дел од саморегулацијата во Македонија, најостро го осудуваат начинот на кој известуваат одредени медиуми за исчезнувањето на 14 годишно девојче од Скопје, со што на груб начин го кршат Етичкиот кодекс на новинарите, пласирајќи неточни и […]

СЕММ и ЗНМ најостро го осудуваат директното кршење на изборниот

Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) и Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) најостро ги осудуваат случаите на грубо прекршување на изборниот молк од страна на повеќе онлајн медиуми во текот на вчерашниот ден, што претставува сериозно компромитирање на изборниот процес. Се оди дотаму што медиуми коишто и самите потсетуваат како да се избегнат […]