fbpx

Tags : Шабац

Карневалските групи „Струма“ и „Јане Сандански“ учествуваа на карневалот во

Карневалските групи „Струма“ и на гимназијата „Јане Сандански“ учествуваа на Карневалот во Шабац, Србија. Заради лошите временски услови тие не настапија на карнервалското дефиле, но нивните маски беа забележителен дел на карневалската забава и дружење. На овој карневал „Струма“ учествуваше со нивната маска „Јубилејниот кас“, а „Јане Санндански“ со „Господари на музиката“.