fbpx

Tags : снабдување

Општина Василево преку Проектот „ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСЕН РЕГИОН“, до самостојно снабдување

-Општина Василево официјално стана дел од проектот „ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСЕН РЕГИОН“ финансирaн преку Грантовата шема на проектот „Одржлив и инклузивен регионален развој“ финансиски поддржан од страна на Министерството за локална самоуправа и Швајцарската Амбасада во вкупна вредност од 22.899.786,00 денари.“, информираше преку својот ФБ профил,  https://www.facebook.com/vasilevo24, градоначалникот на општин Василево Славе Андонов, во врска со одобрувањето средства […]

„Трафигура“ потпиша договор вреден 3 милијарди долари со гаранции од

Комерцијална ПР објава Групацијата Трафигура, еден од клучните инвеститори воЕуромаксРесоурцеси современиот рударски комплекс за бакар „Иловица-Штука“, објави дека потпишале кредитен аранжман во вредност од 3 милијарди долари гарантирани од Сојузна Република Германија за да обезбеди редовно снабдување со гас. Трафигура, лидерот на глобалниот индустриски пазар со суровини, меѓу кои се и енергенсите, склучи четири годишен […]