fbpx

Tags : СОНК

Владата и СОНК постигнаа согласност, од среда да продолжи наставата

Владата и СОНК постигнаа согласност за зголемување на платите во основното и средното образование и во детската заштита. Денешниот договор вклучува согласност за почеток на наставата и почеток на работата на градинките од среда, 27 април, откако утрешниот ден претставниците на претседателството на СОНК и регионалните советници ќе ги информираат вработените во образованието и во […]

Костадинов: Понудата за зголемување на платата од 10 отсто е

-Како градоначалник имам обврска да имам свој јасен став во однос на протестот на СОНК и сметам дека денеска е вистинскиот момент да го соопштам, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. Правото на протест е уставно загарантирано право и во таа смисла нема да се мешам во нивната одлука за протест.Правото на образование е исто […]