fbpx

Tags : Совет на општина Струмица

Мери Туџарова нов член на Советот на Општина Струмица

На денешната 34-та седница на Советот на општина Струмица беше верификуван мандатот на новиот член на Советот, Мери Туџарова секретар на Здружението на лица со телесен инвалидитет „Мобилност“ од Струмица која доаѓа на испразнетото место на листата на советници од СДСМ. На седницата беа усвоени ценовникот за работа на ЈПКД „Комуналец“ за 2024 година, Програмата […]

Советот на Општина Струмица ја одржа 33-та седница, од член

Членовите на Советот на општина Струмица денеска ја одржаа 33-та седница на којашто беа донесени повеќе одлуки од областа на урбанизмот и работата на јавните општински претпријатија. Советниците ги усвоија планот за запишување на ученици во прва година во средните општински училишта во Општина Струмица во учебната 2024/2025 година, годишниот извештај за работа на Локалниот […]

Од новогодишното украсување на градот Општината донираше еден милион денари

Општина Струмица од буџетот за 2020 година ќе донира еден милион денари на Јавната здравствена установа „Општа болница – Струмица“ за набавка на опрема и материјали за справување со пандемијата на Ковид – 19. Советниците одлуката ја донесоа едногласно на денешната 41 седница, на предлог на градоначалникот Коста Јаневски, со која Општината се откажува од […]