fbpx

Од новогодишното украсување на градот Општината донираше еден милион денари на болницата

 Од новогодишното украсување на градот Општината донираше еден милион денари на болницата

Општина Струмица од буџетот за 2020 година ќе донира еден милион денари на Јавната здравствена установа „Општа болница – Струмица“ за набавка на опрема и материјали за справување со пандемијата на Ковид – 19.

Советниците одлуката ја донесоа едногласно на денешната 41 седница, на предлог на градоначалникот Коста Јаневски, со која Општината се откажува од дел од средствата наменети за новогодишното украсување.

Share via
Copy link