fbpx

Tags : средни училишта

Средните училишта и вонредните ученици со голем интерес за програмата

Средните стручни училишта од Република Северна Македонија и вонредните ученици се заинтересирани да бидат дел од реализација на пилот мерката „Втора шанса“ во рамки  на ИПА проектот „Активација на ранливи групи на пазарот на трудот“ кој го спроведува Агенцијата за вработување и е финансиран од ЕУ. Целна група на пилот мерката „Втора шанса“ се невработени […]

На 14 јуни започнуваат уписите во средните училишта

Уписите во средно образование ќе се реализираат преку три пријавувања во текот на следниот месец, почнувајќи од 14 јуни, овјави Министерството за образование и наука. Учениците кои се упатени на поправни испити, испит на година, испити за побрзо напредување, може да се запишат во училиштата во кои има слободни места после јунскиот рок, поточно на […]

Министерката Царовска и градоначалникот Јаневски во посета на средни училишта

-Во поголем дел од струките кои ги нудат средните училишта „Димитар Влахов“ и „Никола Карев“ во Струмица за прв пат се воведува концептот на дуално образование, кој сам по себе е доста интересен за младите, бидејќи обезбедува повеќе практична обука наместо изучување теорија и кој ние го поддржуваме со доделување на стипендии од 3500 денари […]