fbpx

Tags : средно образование

Тече огласот за завршување средно стручно образование преку програмата „Втора

Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија ги потсетува граѓаните дека во тек е реализација на мерката за завршување на средното стручно образование „Втора шанса“. Сите невработени лица, кои се со пониски квалификации, можат да го дооформат своето средно стручно образование преку оваа најнова пилот програма. „Втора шанса“ претставува одлична можност да го завршат своето […]

„Втора шанса“ за завршување на средно стручно образование

Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија ги повикува сите невработени лица да го дооформат своето средно стручно образование преку најновата пилот програма „Втора шанса“. Програмата се спроведува во рамки на ИПА проектот „Активација на ранливи групи на пазарот на трудот“, финансиран од Европската Унија, спроведуван од Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија. Преку […]