fbpx

Tags : стабилизација

Филипче:бележиме стабилизација на епидемијата во земјата

Повеќе од еден месец бележиме стабилизација на епидемијата во земјата. Согласно извештаите на Институтот за јавно здравје бележиме тренд на зголемување на бројката на оздравени пациенти, како и намалување на новорегистрираните случаи и починати, објави министерот за здравство, Венко Филипче. Во споредба со месец декември, бројот на активни случаи е намален за 46%. За 51% […]