fbpx

Tags : сторител

МВР:Поднесена кривична за помагање на сторител по извршено кривично дело

МВР соопшти дека вчера Единицата за насилен криминал – Одделение за крвни и сексуални деликти при СВР Скопје до Основното јавно обвинителство Скопје поднесе кривична пријава по брза постапка против С.Д., поради постоење основи на сомнение дека сторил кривично дело помагање на сторител по извршено кривично дело, по чл.365 од Кривичниот законик. Имено, С.Д. се […]

Откриен сторител на уште еден случај на фрлање отпад

-По добивањето на фотографија како се фрла отпад на патот Струмица-Валандово, покрај мотелот „Македонска куќа“, ЈПКД „Комуналец“ контактираше со Општинскиот комунален инспекторат и лицето е пронајдено и истурениот отпад беше соберен од страна на истото и депониран во депонијата Шапкар. Воедно лицето ќе биде соодветно казнето во постапка која ја продолжува комуналниот инспекторат, информираа од […]