fbpx

Tags : стратегија

Продолжуваат консултациите на локално ниво за креирање на новата Национална

Агенцијата за млади и спорт со поддршка на партнерите Мисијата на ОБСЕ воСкопје, Фондот за население на Обединетин ации (УНФПА) и Програмата за развој на Обединети Нации (УНДП) продолжува со консултации и јавни дискусии за Националната стратегија за млади 2023-2027 кои ќе се спроведуваат на локално ниво во следните општини: ●Струмица – 10.03.2023 (петок), со […]

Се одржа јавна консултација за Стратегијата за локален економски развој

Денеска во домот на АРМ се одржа јавна консултација за документот кој е од огромно значење за понатамошниот развој на општина Струмица, а тоа е Стратегијата за локален економски развој за периодот 2022 – 2026 година. -Убеден сум дека сите ние сме согласни со тезата дека нема квалитетен и навремен прогрес во која било област […]