fbpx

Tags : Струмички регион

Сите патишта во Струмичкиот регион се проодни

Регионалниот РЦУК Струмица, известува дека сите патни правци на Струмичкиот регион(Струмица, Босилово, Василево, Ново Село, Радовиш, Конче, Валандово, Гевгелија, Богданци, Дојран) се проодни, а од 09:30 за патниот правец Струмица – Берово нема забрана за движење на тешки товарни возила. Фото: од вчерашното чистење на снегот од Зимската служба на ЈПКД „Комуналец“ Струмица

Струмичкиот регион дел од проектот „BE-Rural“

Струмичкиот регион, преку SDEWES-Скопје, е дел од проектот BE-Rural финасиран од програмата „Хоризонт 2020“ на Европската Унија. Проектот има за цел доближување на концептот на биоекономија кон чинителите во регионот, мапирање на можностите и потенцијалите на регионот, како и развивање на патокази и стратегии за остварување на биоекономијата. Денеска во домот на АРМ се одржа […]

Соопштение на „Еуромакс“:Воодушевени сме од големиот број пријави за повикот

Почитувани жители на струмичкиот регион, Најискрено Воодушевување и благодарност до Сите Вас за позитивната и граѓански одговорна реакција на нашиот „Повик за финансирање проекти до милион евра во струмичкиот регион“. Во охрабрувачки голем број не контактирате и предлагате конструктивни идеи за приоритетни проекти за реализација СЕГА и ВЕДНАШ!!! Сакаме транспарентно да споделиме дел од ВАШИТЕ […]

Денес и утре пеколни горештини

Денес и утре максималната температура во Струмичкиот регион ќе достигне пеколни 38, односно 39 степени. Според прогнозата на сајтот foreca.com, топлото време ќе продолжи и во наредните денови, кога се очекува минимално намалување на температурите. Повеќе на следниот линк:https://www.foreca.com/100785380/Strumica-North%20Macedonia/10-day-forecast