fbpx

Tags : струмичко и валандовско

Во струмичко и валандовско изгореа лозје,смокви,калинки, овоштарник и зајаци

Вчера во Полициска станица Валандово, вработен во Територијалната противпожарна единица Валандово, пријавил дека на место викано „Дата јавори“, атар на Валандово, избувнал пожар во кој  биле опожарени околу 2 хектари лозов насад ,  смокви , калинки и ниска тревната површина . Околу 11:00 часот  пожарот е изгаснат од страна на Противпожарната единица Валандово, а увид […]