fbpx

Tags : Светски ден на детето

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод Светскиот ден на детето

Со голема љубов и и неизмерна почит, на сите деца им го честитам Светскиот ден на детето. Децата се нашиот живот, нашето најголемо богатство, нашата радост, гордост, нашата иднина. За мене, како човек и како Градоначалник, и за Oпштина Струмица, тие се на врвот од нашите приоритети во обезбедувањето квалитетни услови за правилен раст и […]

Честитка од градоначалникот Јаневски по повод Светскиот ден на детето

Денешниов ден – 20 Ноември е Ваш ден, ден кој низ сите светски меридијани се слави и одбележува како Светски ден на детето. Генералното собрание на Обединетите нации во 1954 година го прогласи 20. Ноември како Светски ден на детето, кој има за цел да обезбеди благосостојба на децата ширум целиот свет и да ги […]