fbpx

Tags : тестирање

Селектирање во Радовиш за негуватели за помош и нега на

Во Радовиш беше извршено селектирање на пријавените кандидати по објавениот оглас за негуватели за помош и нега на стари лица и лица со попреченост. Се пријавија 15 лица, од кои селектирањето го поминаа тројца. Селекцијата на кандидатите се спроведува врз основа на објавениот оглас за  верификацијата на посебната програма за негувател/ка за помош и нега […]

Тестирањето на кандидатите за реонски попишувачи ќе се изврши утре

Комисијата за пописен реон 14 – Струмица и Василево ги известува кандидатите за реонските попишувачи дека тестирањето на пријавените заклучно со продолжениот рок на Јавниот конкурс до 25.08.2021 година ќе се изврши на 27.08.2021 година во 10 часот во просториите на СОУ „Јане Сандански“ Струмица. На тестирањето можат да дојдат и кандидатите кои од лични […]