fbpx

Tags : Тирана

„Џамбо Агушеви оркестар“ со концерт за паметење во Тирана

„Џамбо Агушеви оркестар“, во организација на македонскиот КИЦ во Тирана настапија на фестивалот ,,Clouds“ со двочасовен концерт за паметење, соопштија од Министерството за култура. „Просторот кој се наоѓа во центарот на градот, беше исполнет до последно место со публика. Агушеви настапија супериорно, величествено убаво, свиреа технички совршено во манир на големи светски артисти, плетејќи мрежа […]

Костадинов ги презентираше позитивните практики на Струмица на Регионалната конференција

Регионалната конференција на тема “Безбедни. Зелени. Решенија за паметни градови: Ризик и можности за Западен Балкан“, на иницијатива на Американската Администрација поддржана од “AmCham” Албанија и Американската Амбасада, а во чии рамки учествуваше и градоначалникот на општина Струмица, Костадин Костадинов, заврши денес. Во Тирана, Албанија, како дел од конференцијата, на едно место беа обединети претставници […]

Градоначалникот на Тирана,Велиај, со највисоки почести го пречека Костадинов

Во рамките на посетата на регионалната конференција на тема „Безбедни. Зелени. Решенија за паметни градови: Ризик и можности за Западен Балкан“, градоначалникот на Струмица Костадин Костадинов оствари формална средба со градоначалникот на Тирана, Ерион Велиај, каде како гостин на град Тирана беше пречекан со највисоки почести. Во рамките на едночасовниот разговор, двајцата градоначалници меѓусебно се […]

Градоначалникот Костадинов ќе учествува на првата регионална конференција посветена на

Регионалната Конференција “Безбедни. Зелени. Решенија за паметни градови: Ризик и можности за Западен Балкан“, поддржана од “AmCham” Албанија и Американската Амбасада, од 20 до 22 септември на едно место ќе обедини претставници на водечки технолошки компании и градоначалници од Западен Балкан. На иницијатива на Американската Администрација поддржано од “AmCham” Албанија и Американската Амбасада, во Тирана, […]