fbpx

Tags : Тодор Проески

Тактилни слики во Спомен куќата на Тодор Проески-Затоа што Тоше

Националната установа „Спомен куќа на Тодор Проески“ од Крушево веќе 12 години го чува сеќавањето на една од најмаркантните фигури во поновата македонска историја. Претставува простор со повисока вибрација од нормалната, каде не постојат емоциите „рамнодушност“ и „лошо“. Секој кој еднаш влегол во оваа величествена архитектура и ја почувствувал нејзината енергија, повторно ѝ се враќа. […]