fbpx

Tags : Тоше Проески

Костадинов: Големите луѓе како Тоше никогаш не умираат

-На денешен ден пред 16 години, загина македонскиот ангел, најдобриот пејач и најголемиот музички амбасадор на Македонија, нашиот Тоше Проески, напиша градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов за 16.годишнината од загинувањето на Тоше Проески. Но, големите луѓе, како Тоше, никогаш не умираат, тие живеат вечно, затоа што создаваат дела кои заборав немаат.Во неговата кратка, но блескава […]

Градоначалникот Костадинов на изложба на фотографии и песни од Тоше

Градоначалникот Костадин Костадинов денеска беше на изложбата на фотографии и песни од Тодор Проески – Тоше „Животното дело на Тодор Проески низ хронологија на неговите музички настапи“ поставена во галеријата на Завод и Музеј – Струмица. Оваа изложба е во заедничка соработка и организација меѓу НУ Завод и Музеј – Струмица и НУ Спомен куќа […]