fbpx

Tags : ТРАФИГУРА

Групацијата „Трафигура“ ги објави финансиските резултати за 2022

Комерцијална ПР објава Групацијата Трафигура, еден од клучните инвеститори во Еуромакс и во современиот рударски комплекс за бакар „Иловица – Штука“, годинава оствари нето профитот од 𝟳,𝟬𝟮𝟲 милијарди американски долари, што е двојно повисок од минатогодишните резултати. Вкупните приходи на компанијата се зголемени за 38 проценти и изнесуваат 𝟯𝟭𝟴,𝟰𝟳𝟲 милијарди американски долари споредено со 𝟮𝟯𝟭,𝟯𝟬𝟴 […]

„Трафигура“ потпиша договор вреден 3 милијарди долари со гаранции од

Комерцијална ПР објава Групацијата Трафигура, еден од клучните инвеститори воЕуромаксРесоурцеси современиот рударски комплекс за бакар „Иловица-Штука“, објави дека потпишале кредитен аранжман во вредност од 3 милијарди долари гарантирани од Сојузна Република Германија за да обезбеди редовно снабдување со гас. Трафигура, лидерот на глобалниот индустриски пазар со суровини, меѓу кои се и енергенсите, склучи четири годишен […]

„Глобалниот деловен гигант – групацијата ТРАФИГУРА, мега инвеститор и во

Колумна на д-р Живко Груевски Групацијата Трафигура е една од водечките светски, независни трговски, логистички и производни компании во секторот на „commodities“ или природни суровини и производи. Како мултинационален конгломерат, групацијата има развиена мрежа од свои компании во 48 земји на сите континенти од Земјината топка. Трафигура е и клучен инвеститор во проектната компанија Еуромакс […]