fbpx

Tags : трговски практики

Глоби во износ од 500 до 10.000 евра за нечесни

Владата на Република Северна Македонија на денешната редовна 54-та седница, ги разгледа и утврди Предлог-законот за заштита на потрошувачите по скратена постапка и Информацијата за потребата од изготвување на Закон за нефер трговски практики со цел заштита на правата на потрошувачите.   Со овие предложени закони, Република Северна Македонија ќе биде првата земја во регионот […]