fbpx

Tags : ултразвук

Јапонија донира нов Ултразвук на Гинекологија во струмичката болница

Денеска ЈЗУ „Општа Болница” Струмица потпиша договор со амбасадорот на Јапонија Оцука Казуја за Грант проект за набавка на ултразвучен систем преку GGP програмата на Јапонската амбасада- ” Грант помош на мали проекти за човекова безбедност”. Станува збор за вкупна вредност на одобрени средства од 3.133.693,00 МКД (51.462 ЕВРА). -Огромна благодарност до почитуваниот амбасадор за […]