fbpx

Tags : уметничка галерија

Струмица во март добива уметничка галерија

Заврши реализацијата на проектот „Пренамена и адаптација на деловен простор во Уметничка галерија“. Пренамената се изврши на просторот под градскиот плоштад, изграден како дел од градската скривница, кој порано се користеше за регистрација на бракови, а потоа имаше и други намени. Со тоа градот доби уште едно прекрасно место за сите љубители на уметноста и […]

Струмица добива уметничка галерија

Почна со реализација проектот „Пренамена и адаптација на деловен простор во уметничка галерија“, инфомираат од Општина Струмица. Пренамената се врши на просторот под градскиот плоштад, изграден како дел од градската скривница, кој порано се користеше за регистрација на бракови, а потоа имаше и други намени. Проектот се реализира со средства од општина Струмица и Министерството […]