fbpx

Tags : употреба

Министерката Тренчевска и градоначалникот Костадинов ја пуштија во употреба доградбата

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска и градоначалникот на Општина Струмица, Костадин Костадинов денеска го предадоа во употреба доградбата на објектот на Детската градинка „Детска радост“, каде ќе се згрижат 57 деца. -Во употреба ја пуштивме доградбата на детската градинка „Клон 2“, за која Министерството за труд и социјална политика издвои 13 милиони […]

МВР: Употребата и продажбата на пиротехнички средства е опасна и

Министерството за внатрешни работи ја информира јавноста дека и годинава спроведува превентивна кампања, со цел на граѓаните да им се укаже за можните последици од употребата на петарди и други пиротехнички средства, посебно актуелна пред и за време на новогодишните и божиќните празници.МВР презема и репресивни мерки, со цел санкционирање на употребата на петарди и […]