fbpx

Tags : Ваучери

Бектеши: Министерството за економија ќе додели над 7.000 ваучери за

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска на прес-конференција во Владата информираше за мерката која ќе се спроведува од страна на Министерството за економија која предвидува доделување на потврда – ваучер за купување и вградување високоефикасни инвертер клима уреди, со цел зголемување на енергетската ефикасност во своите домови и остварување на заштеди. За оваа мерка согласно […]

Градоначалникот Костадинов на младите со најдобри бизнис идеи им врачи

Денеска во домот на АРМ се одржа завршниот дел од поддршката на Старт-ап бизниси за млади, како дел од Програмата за активности на општина Струмица во областа на локалниот економски развој и туризмот. По само неколку месеци од Јавниот повик, беа валоризирани најдобрите бизнис планови на идните млади претприемачи, а градоначалникот Костадин Костадинов им ги […]

Граѓаните од утре ќе може да ги користат ваучерите за

Граѓаните кои немаат поголеми примања од 15 илјади денари месечно ќе може да ги искористат средствата во висина од 6.000 денари за летување или зимување во земјава во периодот до 15 декември. Според податоците на надлежните условите за оваа мерка ги исполнуваат 117.122 граѓани. Дестинацијата на која ќе може да летуваат или зимуваат ќе може […]

Објавена листата со сместувачки капацитети каде што може да ги

Доколку сте добитник на ваучер за туризам, сега можете да проверите и каде можете да го искористите. Имено, на страницата domasiedoma.gov.mk е објавена листа со сите сместувачки капацитети во кои можете да го искористите ваучерот. Сместувачките капацитети се поделени на: хотели, физички лица и други објекти. Вие треба само да ја одберете општината за која […]