fbpx

Tags : вдовици

Според пописот во државата има вдовици и вдовци и разведени

Државниот завод за статистика денес објави нов сет на податоци од Попис 2021 кои се однесуваат на брачниот статус на населението, бројот на живородени деца и миграциите внатре во државата. Еве неколку интересни факти: Според Пописот 2021,  во вкупното резидентно население на возраст од 15 години и повеќе, според брачниот статус, 23. 8 % се […]