fbpx

Tags : велосипедски патеки

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОСТАДИНОВ ВО ОБИКОЛКА НА НОВИТЕ ВЕЛОСИПЕДСКИ ПАТЕКИ ВО СТРУМИЦА

Како дел од проектот „Струмица – Паметен вело град“ во Струмица веќе шест месеци со интензивно темпо се работи на изградба на велосипедски патеки на повеќе локации во градското подрачје, соопштија денеска од Општината. Градоначалникот на Oпштина Струмица, Костадин Костадинов и rаководителот на Одделението за меѓународна соработка и eвропски Фондови, Ѓоко Ристовски, заедно со тимот […]

Почна изградбата на велосипедски патеки во во рамки на проектот

Интегрална изјава на градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов Почитувани граѓани, Почитувани велосипедисти и љубители на велосипедизмот,  Почитувани претставници на медиумите, Уште на Светскиот ден на велосипедизмот 3-ти јуни ви ветив дека Струмица ќе заличи на модерен и напреден ВЕЛО ГРАД по урнек на многу современи европски градови. Јас ветувањата ги исполнувам.      Денес, за време на […]