fbpx

Tags : вежба

Пожарникари од Струмица и Петрич преку вежба разменуваа искуства за

Вчера и денес, пожарникари од Територијалната противпожарна единица од Струмица, заедно со пожарникари и доброволци од регионот на Петрич, Република Бугарија, учествуваа на заедничка симулациска вежба која се одржа на браната „Иловица“, каде во реални услови, преку изведба на практични вежби, учесниците имаа можност да разменат искуства за успешно справување со катастрофи предизвикани од поплави […]

Црвен крст Струмица одржа симулативна вежба за спасување од земјотрес

Во организација на Општинската организација на Црвен крст Струмица денеска се одржа симулативна вежба за спасување од земјотрес во ООУ „Сандо Масев“ Струмица. Вежбата се состоеше од симулација на земјотрес, пожари и извлекување на ученици и повредени. -Вежбовните активности се одвиваат секоја година и оваа ја завршуваме со оваа вежба. Со овие вежби сакаме да […]

Црвен крст:Договорена заедничка вежба за симулација на сообраќајна несреќа

Денеска во просториите на Општинската организација на Црвен крст Струмица се одржа заедничка средба со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП), Отсекот за превенција при СВР Струмица, Полициската станица за безбедност на сообраќајот и Дирекцијата за заштита и спасување за подигнување на свеста за намалување на жртвите од сообраќајни несреќи. На средбата […]