fbpx

Tags : Виножито

Отворена сензорна соба во Градинката „Виножито“

Градоначалникот Костадин Костадинов заедно со амбасадорот на Народна Република Кина во Република Северна Македонија, Џанг Ѕуо и министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска, денеска ја посетија новата градинка „Виножито“ во која беше отворена сензорна соба, донација од Амбасадата на Кина. Градоначалникот Костадинов во изјавата за медиумите го потенцираше континуираниот влог на општина Струмица […]

Ковачевски од Струмица: Згриживме над 300 деца во најголемата установа

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, беше во посета на Јавната установа –детска градинки „Виножито’’, во Струмица, најголемата изградена установа за ран детски развој во државата, во рамки на Проектот за подобрување на социјалните услуги на Министерството за труд и социјални услуги и Светска банка. Со премиерот Ковачевски, беа и министерката за […]

Отворена новата градинка „Виножито“ во Струмица

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски заедно со министерката за труд и социјална политика, Јована Тренчевска и со градоначалникот на Општина Струмица, Коста Костадинов денеска во Струмица присуствуваа и се обратија по повод новоизградената градинка со капацитет од 307 деца од предучилишна возраст. Градинката „Виножито” е најголемата установа за ран детски развој […]