fbpx

Tags : Вистината е важна

Регионална кампања „Вистината е важна“ за опасностите кои ги носат

Вистината игра клучна улога во зачувувањето на демократијата и општествениот интегритет, а регионалната кампања „Вистината е важна“ (“Truth matters”) е од витално значење за информирање на граѓаните на Југоисточна Европа и Турција за опасностите од дезинформации и говор на омраза, како онлајн, така и офлајн. Регионалната кампања која ја спроведува Советот за етика во медиумите […]