fbpx

Tags : водовод

Градоначалникот Костадинов на увид на изградбата на водовод во Раборци

Градоначалникот Костадин Костадинов со соработниците и директорот на ЈПКД „Комуналец“, Зоран Горгиев, извршија увид во градежните работи на водоводниот систем во населеното место Раборци. Со овој проект, за кој се обезбедени 2,7 милиони денари од општинскиот буџет, се предвидува изградба на нови водоводни линии во вкупна должина од 1.537 метри од кои досега се изградени […]

Во Гечерлија почна изградба на водовод

-Денеска започнаа активности за изградба на бушотина, потисен цевковод и секундарна водоводна мрежа во Гечерлија. Вкупната вредност на инвестицијата изнесува 8.400.000 денари, објави градоначалникот на Босилово, Ристо Манчев.