fbpx

Tags : време

„По локалните избори – време за “отрезнување“ и соочување со

Автор: Д-р Живко Груевски, директор за комуникации на Еуромакс Ресоурцес Кога ќе се изгаснат блескавите светла од адреналински потентните рефлектори за актерите на изборната сцена, сите повторно јасно ќе можеме да ги видиме нијансите кај темнината на ноќта и светлите колорити на денот. На овие локални избори во нашата држава, дежурниот „чувар“ ќе го исклучи […]

Вечерва завршува летното сметање на времето

Вечерва завршува летното сметање на времето и започнува зимското сметање, односно, со поместување за еден час наназад, времето во 03:00 часот ќе се смета како 02:00 часот.