fbpx

Tags : втора шанса

Тече огласот за завршување средно стручно образование преку програмата „Втора

Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија ги потсетува граѓаните дека во тек е реализација на мерката за завршување на средното стручно образование „Втора шанса“. Сите невработени лица, кои се со пониски квалификации, можат да го дооформат своето средно стручно образование преку оваа најнова пилот програма. „Втора шанса“ претставува одлична можност да го завршат своето […]

Средните училишта и вонредните ученици со голем интерес за програмата

Средните стручни училишта од Република Северна Македонија и вонредните ученици се заинтересирани да бидат дел од реализација на пилот мерката „Втора шанса“ во рамки  на ИПА проектот „Активација на ранливи групи на пазарот на трудот“ кој го спроведува Агенцијата за вработување и е финансиран од ЕУ. Целна група на пилот мерката „Втора шанса“ се невработени […]

„Втора шанса“ за завршување на средно стручно образование

Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија ги повикува сите невработени лица да го дооформат своето средно стручно образование преку најновата пилот програма „Втора шанса“. Програмата се спроведува во рамки на ИПА проектот „Активација на ранливи групи на пазарот на трудот“, финансиран од Европската Унија, спроведуван од Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија. Преку […]