fbpx

Tags : Завод-Музеј Струмица

Разрешен директорот на струмичкиот Завод и Музеј, тој се сомнева

Министерката за култура на 10 овој месец го разрешила Ацо Манински од дожноста директор на НУ „Завод за заштита на спомениците на културата и Музеј Струмица“ заради неостварување на програмата за работа на установата, како и работа која не е во согласност со закон и статут и во други случаи предвидени со закон. На денешната […]