fbpx

Tags : завршија

Завршија карневалските празнувања во Струмица

Со Тримерскиот ручек – круната на карневалските празнувања во Струмица, денеска заврши Струмичкиот карневал 2024. Во фоајето на Центарот за култура „Антон Панов“, настапи ансамблот „Распеани струмичани“, а градоначалникот Костадин Костадинов, членови на Советот на општина Струмица, претседателот и членовите на Организациониот одбор на карневалот и граѓани на Струмица ги вкусија разновидните посни тримерски специјалитети, […]

Завршија јавните собири со граѓаните од урбаните и месните заедници

Во населените места Добрејци и Просениково се одржаа последните средби со граѓаните со што и завршија сите планирани јавни собири со граѓаните од урбаните и месните заедници, информираа денеска од Општината На средбите градоначалникот Костадин Костадинов со неговиот тим, советници и претставници на општинските јавни претпријатија со граѓаните разговараа на актуелни теми, ги разгледуваа реалните […]

Завршија годинашните карневалски празнувања

-Со денешниот Тримерски ручек завршија карневалските свечености во нашиот град. Прекрасно беше чувството да се биде сведок на негувањето на традицијата, да се вкусат посните јадења од богатата трпеза и да се ужива во убавите наменски песни на „Распеаните струмичани“, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Од денеска и клучот од градот повторно е во […]

Завршија Јавните собири со граѓаните од урбаните и месните заедници

Завршија Јавните собири со граѓаните од урбаните и месните заедници во општина Струмица, информираа од локалната самоуправа. Во изминатите две недели се одржаа вкупно 19 собири, два со граѓаните од осумте урбани заедници во градот и 17 со жителите од населените места. Целта на Јавните собири беше да се слушнат предлозите од граѓаните во време […]