fbpx

Tags : збратимија

Струмица и Лесковац се збратимија

Почитувајќи ја досегашната соработка, а водени од желбата за зајакнување на пријателските односи меѓу граѓаните на Струмица и Лесковац, градоначалниците Костадин Костадинов и Горан Цветановиќ, денеска потпишаа Меморандум за збратимување. Карневалските традиции и спортот ги споија двата града, а сега соработката се проширува во повеќе области како и размената на искуства и позитивни практики во […]