fbpx

Tags : ЗЛС

Георгиева од ЗЛС: Во мандатот на Филипче освен плата, приватните

Пред 2018 година не постоеше никаков надоместок за приватните специјализанти, значи таа категорија на лекари беа социјални случаи, вели д-р Александра Георгиева oд Здружението на лекари специјализанти (ЗЛС), во емисијата „Студио 10“ на Телевизија 24. Ситуацијата на најзагрозените лекари во државата за прв пат во историјата на државата ја смени Венко Филипче, кога стана министер […]