fbpx

Утврдени 173 нови случаи на Ковид – 19, починаа 13 пациенти

 Утврдени 173 нови случаи на Ковид – 19, починаа 13 пациенти

Во последните 24 часа регистрирани се 173 нови случаи на заболени од Ковид-19. Резултатот е добиен по изработени 1653 тестa.

Скопје – 75
Струга – 14
Охрид – 10
Куманово – 9
Тетово – 9
Штип – 8
Гостивар – 7
Дебар – 6
Свети Николе – 6
Прилеп – 6
Кочани – 4
Кичево – 3
Ресен – 3
Велес – 3
Кавадарци – 3
Гевгелија – 2
Струмица – 1
Крушево – 1
Пробиштип – 1
Валандово – 1
Берово – 1

Истовремено, 150 пациенти се излекувани, а починаа 13 пациенти позитивни на Ковид-19.

Со ова вкупниот број позитивни случаи во земјава достигна 6625. Излекувани се 2784, а починале 319 пациенти.

Share via
Copy link