fbpx

Tags : КОВИД19

Повеќе оздравени од новозаразени од Ковид-19 во Струмица, еден починат

Во последните 24 часа се регистрирани нови 22 случаи на заразени од коронавирус, а оздравени се 33. Во последните 24 часа се направени 1683 тестирања, а регистрирани се 591 нови случаи на ковид-19 во: -Скопје 218-Куманово 47-Штип 21-Прилеп 26-Тетово 28-Струга 2-Велес 24-Битола 36-Охрид 2-Кавадарци 9-Гостивар 46-Струмица 22-Крива Паланка 4-Радовиш 1-Крушево 2-Кочани 9-Пробиштип 3-Демир Хисар 1-Македонски […]

Повторно нов случај на ковид-19 во Струмица

Во последните 24 часа се направени 1768 тестирања, а регистрирани се 127 нови случаи на ковид-19 Новите случаи се регистрирани во: – Скопје 38– Куманово 23– Дебар 1– Штип 3– Прилеп 15– Тетово 8– Струга 2– Велес 5– Битола 1– Охрид 1– Кавадарци 1– Гостивар 12– Струмица 1– Пробиштип 3– Пехчево 2– Берово 3– Виница […]

Koи фирми од Струмица и Југоистокот зеле државна помош, а

Владата на Република Северна Македонија денеска го објави списокот на фирми кои зеле државна помош за исплата на плати за мај и јуни заради намалување на последиците од корона кризата, а не ги уплатиле на сметките на работниците. На списокот што го објави Владата може да се види од кои општини се компаниите и кој сектор го […]

Во последните 24 часа се направени 1312 тестирања, а регистрирани

Во последните 24 часа се направени 1312 тестирања, а регистрирани се 123 нови случаи на ковид-19 во: -Скопје 54-Куманово 5-Дебар 4-Штип 18-Прилеп 1-Тетово 5-Струга 6-Битола 2-Охрид 3-Гостивар 16-Крушево 1-Демир Хисар 1-Свети Николе 2-Кичево 4-Ресен 1 Починати се 3 лица, еден пациент од Скопје и по еден од Дебар и Струмица. Денеска Институтот за јавно здравје […]

Во последните 24 часа се направени 904 тестирања, а регистрирани

Во последните 24 часа се направени 904 тестирања, а регистрирани се 127 нови случаи на ковид-19 во: -Скопје 57-Куманово 4-Штип 13-Тетово 6-Струга 10-Охрид-7-Кавадарци 1-Гостивар 8-Пробиштип 2-Демир Хисар 1-Кратово 2-Свети Николе 12-Кичево 4 Починати се 8 лица, пет пациенти од Скопје, еден од Тетово, еден од Струга и еден пациент од Кичево. Денеска Институтот за јавно […]

Во последните 24 часа се направени 830 тестирања, а регистрирани

Во последните 24 часа се направени 830 тестирања, а регистрирани се 94 нови случаи на ковид-19 во: -Скопје 49-Куманово 2-Штип 8-Прилеп 1-Тетово 6-Струга 2-Гостивар 13-Кочани 2-Свети Николе 9-Кичево 2 Починати се 8 лица, два пациенти од Скопје, еден од Прилеп, еден од Струга, еден од Охрид, двајца од Гостивар и еден од Кичево. Денеска Институтот […]

Во последните 24 часа се направени 1382 тестирања, а регистрирани

Во последните 24 часа се направени 1382 тестирања, а регистрирани се 198 нови случаи на ковид-19. Скопје 83 Куманово 12 Дебар 1 Штип 21 Прилеп 2 Тетово 9 Струга 3 Велес 2 Битола 11 Охрид 3 Гостивар 10 Радовиш 7 Кочани 1 Пробиштип 2 Демир Хисар 3 Свети Николе 27 Кичево 1 Починати се 4 […]

Во последните 24 часа се направени 1259 тестирања, а регистрирани

Во последните 24 часа се направени 1259 тестирања, а регистрирани се 135 нови случаи на ковид-19. – Скопје 76– Куманово 6– Дебар 2– Штип 6– Прилеп 1– Тетово 13– Струга 7– Битола 3– Охрид 1– Кавадарци 1– Гостивар 10– Гевгелија 1– Македонски Брод 1– Кратово 1– Свети Николе 2– Кичево 3– Ресен 1 Починати се […]

Во последните 24 часа се направени 973 тестирања, а регистрирани

Во последните 24 часа се направени 973 тестирања, а регистрирани се 88 нови случаи на ковид-19 во: -Скопје 30-Куманово 8-Дебар 1-Штип 13-Прилеп 5-Тетово 3-Струга 11-Велес 1-Битола 1-Охрид 2-Кавадарци 1-Гостивар 1-Пробиштип 1-Кратово 1-Свети Николе 1-Кичево 8 Починати се три лица, двајца пациенти од Скопје и еден од Штип. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 123 оздравени […]

Во 16 градови во земјава, вклучително и Струмица, ќе се

Во 16 градови во земјава се формираат ковид-центри со цел да се подготви здравствениот систем за одговор на очекуваниот есенски бран на зараза со новиот коронавирус, а од друга страна да се компромитира редовното работење на болниците и здравјето на другите пациенти. Подготовките веќе се започнати, во петокот од Министерството за здравство одржале видео-состанок со […]