fbpx

Koи фирми од Струмица и Југоистокот зеле државна помош, а не дале минималец на работниците?

 Koи фирми од Струмица и Југоистокот зеле државна помош, а не дале минималец на работниците?

Владата на Република Северна Македонија денеска го објави списокот на фирми кои зеле државна помош за исплата на плати за мај и јуни заради намалување на последиците од корона кризата, а не ги уплатиле на сметките на работниците.

На списокот што го објави Владата може да се види од кои општини се компаниите и кој сектор го опфаќаат.

Од Владата најавија дека ќе побараат од Обвинителството покренување постапка за утврдување кривична одгворност против одговорните лица во компаниите.

Листата на фирми кои зеле државна помош, а не исплатиле минималец на работниците може да се види на следниот ЛИНК.

Share via
Copy link