fbpx

Tags : ФИРМИ

Koи фирми од Струмица и Југоистокот зеле државна помош, а

Владата на Република Северна Македонија денеска го објави списокот на фирми кои зеле државна помош за исплата на плати за мај и јуни заради намалување на последиците од корона кризата, а не ги уплатиле на сметките на работниците. На списокот што го објави Владата може да се види од кои општини се компаниите и кој сектор го […]

За половина година 206 милиони евра поврат на ДДВ вратени

И покрај кризата предизвикана од пандемијата со Ковид – 19 во првото полугодие од 2020 година извршен е поврат на ДДВ кон фирмите во висина од 12,7 милијарди денари или 206,5 милиони евра, што е за 6% повеќе во однос на претходната година или за 660 милиони денари повеќе. Ова е највисок поврат на ДДВ за овој период […]