fbpx

Tags : помош

Фондацијата „Заев“ испрати хуманитарна помош во Турција

Фондацијата „Заев – Едно општество за сите“, брендот „Мамас“ и компанијата „Тотал Инжинеринг“, испратија хуманитарна помош за турскиот народ наменета за граѓаните од регионите погодени од катастрофалниот земјотрес. Станува збор за 22 тони разновидна конзервирана храна, која, со обезбеден донаторски транспорт (камион-шлепер) од „Сакаов транс“ – Струмица, е испратена до градот Едрене, од каде ќе […]

Општина Струмица ќе доделува еднократна помош од 2 илјади денари

-Првачињата се гордост на родителите, но и гордост на општина Струмица.Од новата учебна 2022/23 година одлучив и општина Струмица за прв пат со парични средства да учествува во подготвувањето на првачињата, објави градоначалникот Костадин Костадинов. -Ќе доделиме еднократна парична помош од 2.000 денари за семејства со прваче за прв пат запишано во учебната 2022/23 година […]

Струмичките пожарникари помагаат во гаснењето на големите пожари

Денеска ТППЕ Струмица испрати едно теренско ПП возило и двајца пожарникари-спасители во село Будинарци. Се работи заедно со други здружени противпожарни тимови од Македонија и други држави. Во текот на вчерашниот ден ТППЕ Струмица испрати едно ПП возило со 5 пожарникари-спасители во ТППЕ Радовиш, додека тамошните пожарникари-спасители го гаснеа пожарот кој беснееше над селото Дамјан. […]

Црвен крст Струмица подели 400 пакети со хуманитарна помош на

Општинската организација на Црвен крст Струмица подели 400 пакети со хуманитарна помош на 200 семејства во струмичкиот регион. Помошта се состои од по еден пакет храна и хигиенски производи, а се подели во изминатите денови. Хуманитарната помош е обезбедена со донација од Меѓународната федерација на Црвен крст.

АПЕЛ: Да помогнеме на Стефан од Струмица

Стефан Таушанов од Струмица на само 32 години води тешка битка. Струмичани многу пати биле  хумани  и сплотени за да помогнат.Да помогнеме и овој пат. Повеќе информации за сите кои сакаат да помогнат, на следниот линк: https://www.gofundme.com/f/help-stefan-taushanov-with-his-cancer-treatment?utm_source=facebook&fbclid=IwAR1LXbas_3DxHGr1q1u1ikel5dabu5e7t2pcwB7KIQVnCvalK1hly64EeMY

Општина Струмица ќе им помога на трговците од „Глобал“ околу

Општина Струмица со сите ресурси е ставена на располагање за помош на сопствениците и корисниците на деловните објекти кои претрпеа штети од пожарот во Трговскиот центар „Глобал“. По вчерашното формирање на Координативното тело со претставници од релевантни општински и државни институции, денеска, Општинската комисија за проценка на штети од елементарни непогоди, ги стави на располагање […]

Општина Струмица ќе помогне во санирањето на штетите од пожарот

Градоначалникот на Струмица, Коста Јаневски објави дека Општина Струмица во рамките на своите можности ќе направи се да им помогне во санирањето на штетите од големиот пожар кој синоќа пред полноќ избувна во Трговскиот центар „Глобал“. -Тажна е сликата денеска, по пожарот кој ноќеска пред полноќ, избувна во трговскиот центар „Глобал“. Изгорени се повеќе трговски […]

Помош и нега во домовите на повозрасни лица во општините

Помош и нега за 60 возрасни и изнемоштени лица од општините Ново Село и Василево се овозможува со проектот за подобрување на социјални услуги, кој ќе го спроведат општините Ново Село и Василево во соработка со Министерството за труд и социјална политика и Црвен крст Струмица. Имено, со услугата се обезбедува медицинска поддршка, помош при […]

Koи фирми од Струмица и Југоистокот зеле државна помош, а

Владата на Република Северна Македонија денеска го објави списокот на фирми кои зеле државна помош за исплата на плати за мај и јуни заради намалување на последиците од корона кризата, а не ги уплатиле на сметките на работниците. На списокот што го објави Владата може да се види од кои општини се компаниите и кој сектор го […]

Црвен крст дели пакети помош од USAID

Од денес, а и во текот на наредните денови волонтерите на Црвен крст-Струмица почнаа со доделување на хуманитарна помош до најранливите категории на граѓани во овој период на криза поради Корона вирусот, а истата е донација од USAID. Помошта се состои од еден пакет со храна и еден пакет со хигиенски производи, а се опфатени […]