fbpx

Општина Струмица ќе доделува еднократна помош од 2 илјади денари за секое прваче

 Општина Струмица ќе доделува еднократна помош од 2 илјади денари за секое прваче

-Првачињата се гордост на родителите, но и гордост на општина Струмица.Од новата учебна 2022/23 година одлучив и општина Струмица за прв пат со парични средства да учествува во подготвувањето на првачињата, објави градоначалникот Костадин Костадинов.

-Ќе доделиме еднократна парична помош од 2.000 денари за семејства со прваче за прв пат запишано во учебната 2022/23 година со постојано живеалиште на родителите на подрачјето на општина Струмица.Подетални информации ќе бидат објавени на општинската веб страница на 31 мај.Јас ветувањата ги исполнувам, напиша Костадинов.

Share via
Copy link