fbpx

Tags : прваче

Општина Струмица ќе доделува еднократна помош од 2 илјади денари

-Првачињата се гордост на родителите, но и гордост на општина Струмица.Од новата учебна 2022/23 година одлучив и општина Струмица за прв пат со парични средства да учествува во подготвувањето на првачињата, објави градоначалникот Костадин Костадинов. -Ќе доделиме еднократна парична помош од 2.000 денари за семејства со прваче за прв пат запишано во учебната 2022/23 година […]