fbpx

Вечер се отвора изложбата „Автопортрет во самоизолација„

 Вечер се отвора изложбата „Автопортрет во самоизолација„

Здружението „Транзен“ од Струмица вечер со почеток во 19:00 часот во клубот „Нагоре“ ја отвора првата изложба оваа сезона. Шеснаесет автори, сликари, ќе се претстават со своите автопортрети, сликарски искуства од изолацијата.

-Ги пробиваме алтернативните простори за галериско дејствување. Сакаме да ја доближиме уметноста до младата популација. Овој пат во клубот ,,Нагоре” Струмица. Задолжително е носење на маски и заштита. Изложбата ќе биде поставена еден месец, стои во поканата на „Транзен“ за изложбата.

Share via
Copy link